Gilbert Schroevers is een ambitieuze amateurfotograaf, vooral op het gebied van landschaps- en natuurfotografie. Hij dwaalt met zijn camera regelmatig door de Nederlandse natuur. Daarnaast houdt hij ook van reizen om dan tijdens deze reizen ook de buitenlandse schoonheid van landschappen en dieren vast te leggen.

Gilbert houdt er van om buiten te zijn en het ‘gevoel’ van dat bewuste moment vast te leggen, bijvoorbeeld een mooie zonsondergang op een mooie herfstdag, of juist isolatie wanneer je in een natuurgebied bent waar je helemaal afgezonderd bent van menselijke invloeden en waar de natuur zijn gang gaat. Zijn foto’s gaan bijna altijd over het buitenleven, en vertellen een verhaal. Maar af en toe verkent hij ook de andere disciplines binnen de fotografie, zoals bijvoorbeeld abstracte- of portretfotografie.

Het punt dat hij serieus met fotografie begon was toen hij 19 werd. Daarvoor het begon al vroeg met het verkennen van de fotografie, eerst met een speelgoed camera met 35mm film. Op zijn 15e verjaardag kreeg hij zijn eerste digitale compact camera voor zijn verjaardag. Toen hij 19 werd heeft hij zijn eerste Spiegelreflex gekocht en is hij begonnen met Schroeversfotografie.nl om zijn werk te delen.

Vanaf 2012 begon hij naast natuurfotografie ook opdrachten te krijgen, voor loveshoots, bandjes, bijeenkomsten, trouwerijen, evenementen en het voorzien van eyecatchers in gebouwen d.m.v. photowalls. In 2016 heeft hij zich aangesloten bij de fotoclub de Draadontspanner in Oost-Souburg om zo verder te groeien, en zich te verbeteren in de fotografie.

Bent u opzoek naar een fotograaf of naar een foto aan de muur, neem dan gerust contact op. U kunt uw gegevens en vraag achterlaten in het contactformulier.